Brno, ČR    +420 543 211 321    Marketing HCABrno

Základní studijní příručka

Kurz je určený pro každého, kdo se chce naučit efektivně učit, a nebo potřebuje učit ostatní. Získáte navíc vědomosti, jak správně napsat směrnici, popis pracovní činnosti. či jakýkoliv text tak, aby byl pro druhé pochopitelný hned po prvním přečtení.



Annamária Čirke "Ria"

No dates scheduled yet

Základní informace

Kurz je určený pro majitele a ředitele firem, stejně tak i pro každého, kdo se chce naučit efektivně učit, a nebo potřebuje učit ostatní. Tento kurz vám navíc dá vědomosti, jak správně napsat směrnici, popis pracovní činnosti a nebo jakýkoliv text tak, aby byl pro druhé pochopitelný hned po prvním přečtení.

V životě se každý z nás dennodenně setkává s informacemi, které potřebuje rychle pochopit a nebo se naučit. Pokud nepochopíte přesně, co je v textu napsané, určitě nesplníte úlohu tak jak se požadovalo a to vede nejen k nedorozuměním, ale často i k finančním a morálním ztrátám. A pokud jako šéf nedokážete napsat příkaz tak, aby ho podřízený přesně pochopili, tak nikdy nebudou samostatní. V konečném důsledku budete přetížení, nespokojený a neustále zaměstnaný kontrolou jiných. Schopnost samostatně a rychle se učit je základním předpokladem, aby mohl být člověk povýšený. Nemůžete přece všechny neustále kontrolovat osobně!


Témata


  • Víte, na co si máte dávat pozor při studiu?

  • Co je úplně první překážkou, kterou je třeba překonat, aby člověk vůbec začal něco studovat?

  • Znáte tři základní bariéry, které vás při studiu můžou zpomalit a nebo úplně zastavit?

  • Všimli jste si jak se chová člověk, který něco nepochopil?

  • Vidíte na jiných, že vám nerozumí, i když se to snaží zakrýt?

  • Víte, co přesně máte udělat, pokud máte pocit, že jste se v textu „ztratili“?

  • Proč se někteří učí rychleji jak ostatní?

  • Co je jediným důvodem, že lidé nedokončí studium?

  • Proč se děti špatně učí?

  • Jste si vždy jistí, že vás ostatní pochopili?

  • Víte, jak učit ostatní, aby to přijali a neznechutili jste je?

  • Měli jste někdy po přečtení stránky pocit, že vůbec nevíte o čem byla?

  • Proč něco pochopíme dříve jak něco jiné?

  • Proč nás studium někdy nudí, a nebo už uspává?

  • Jsou dobré známky a nebo červený diplom zárukou dobrého pracovního výkonu?

  • Jaký je rozdíl mezi zapamatováním si učební látky a skutečnou znalostí?

  • Proč teoretické znalosti někdy neumím přenést do praxe?

  • Víte jak rychle někoho přezkoušet zda skutečně ví to, co se právě učil?

  • Co způsobují falešné informace při studiu?

  • Reference:


    Člověk, po absolvování státní, základní, střední, vysoké školy zjistí, že se vlastně neumí učit. A hlavně získal jsem zase radost ze studia nových věcí!
    - Auto Balvin spol. s.r.o.

    "Vím jak napsat a naučit své znalosti a dovednosti do klobouků. Jak zařídit aby se je moji obchodníci naučili a prakticky je oni i děti uměli použít. Jak celkově přistupovat k informacím, jak je filtrovat posuzovat vybírat. To nejdůležitější - rozdíl mezi úspěšným a neúspěšným studium není TALENT . Nic není předem dané jde jen o pečlivé používání správné technologie."
    - EFEKTA-IZ s.r.o., člen investiční skupiny DRFG


    Pochopila jsem důvody, proč jsem něčemu neporozuměla nebo přestala něco studovat. Díky nevyřešeným bariérám ve studiu.“
    - Andrea V.


    „Největší zisk – používání toho, co jsem se naučila v praxi – v práci i běžném životě. Budu lépe rozumět projevům dětí během výuky – pomoci jim lépe a rychleji zvládnout danou problematiku a budu schopna v běžném životě rozpoznat u druhých lidí, kde je problém (že se např. něco nemůžou naučit, pochopit to, že jsou při studiu unavení a pomalí…) a dokážu jim efektivně pomoci problém zvládnout. Závěrem děkuji skvělým a trpělivým koučům za jejich vedení a pomoc.“
    - Lenka A.


    Vím, jak studovat, abych z toho měla co největší zisk – abych plně porozuměla textu a dokázala pak teorii aplikovat v praxi.
    Umím pomoci ostatním (třeba kolegům, podřízeným), aby se cítil dobře, nebyli zmatení z toho co mají dělat, zlepšovali se v tom a posouvali směrem kupředu.
    Lépe umím pracovat se slovníkem a uvědomila jsem si, jak mi pomáhá. Vím, jak je důležité 100% rozumět všem slovům, které studuji.“
    - Foreigners.cz


    "Vím, jak zaměstnancům některé věci lépe přiblížit a jak zařídit aby to lépe chápali.“
    - MYJÓMI družstvo invalidů


    „Zisk byl ten ,že jsem na vlastní kůži poznala jak bariéry můžou zpomalit způsob studování. A člověk poznal, že jakékoli věci ho přeruší a on má spoustu nepochopených slov.
    I když musí vše studovat 5x déle, několikrát článek pročíst dokola aby dával význam, tak se i přes to vše dá dojít až k cíli.
    Ziskem je pro mě velký přínos nové teorie, který budu moci zkoušet na žácích ve škole a budu se snažit jim usnadnit studium aby z něj vytěžili co nevíce.“
    - Basic o.p.s.


    Je to pro mě nový rozměr učení se! Cítím, že jsem několikrát zažil, jak mám jasnější koncept toho, co čtu, když jsem vše objasnil. Vidím i, kde všude musí mít lidi nepochopená slova. Budu teď vždy více sledovat bariéry ve studiu a dbát více na dodávání dostatku masy, správného gradientu a objasňování slov. Těším se na moje další studia. A taky až se budu učit s dcerou.
    Je to obrovský rozdíl mezi tím číst si doma a STUDOVAT to!“
    - Foreigners.cz


    „Díky této „snadné“ příručce jsem pochopila, proč jsem se v některých věcech tak motala a proč jsem si myslela, že si nic nedokáži zapamatovat. Přitom je to jen o špatné metodě studia. Kdybych tyto informace měla dříve, tak by můj život i studium bylo mnohem snadnější. Tuto příručku by měli studovat všichni už na ZŠ.“
    - Dagmar J.


    "Před samotným studiem tohoto kurzu jsem na něj koukala jako na velmi jednoduchý, ale opak byl pravdou. Kurz mi dal zabrat, jelikož jsem v sobě měla upevněný špatný způsob učení a předělat ho bylo velmi složité a tuto techniku si musím zažít.
    O to více, mám ale radost z dokončení a informace, které jsem získala nebudou užitečné jen pro mě samotnou, ale tyto informace předám v budoucnu i dceři, když se bude učit a také pro mě bude jednodušší pochopení zaměstnanců při předložení směrnic, různých dokumentů apod. protože dle projevů budu vědět co se u nich děje.
    - TT Holding, a.s.


    Doplňující informace

    Délka
    4 dny

    Trvání
    9:00 - 18:00 hod.

    Cena
    18.970,-Kč bez DPH

    Místo konání
    HCA Brno, Jižní náměstí 158/20a, Brno - Dolní Heršpice

    Annamária Čirke "Ria"

    Annamária Čirke "Ria"

    Supervizorka, konzultantka a poradkyně pro vzdělávání. Supervizi a poradenství se věnuje od roku 2013. Po letech působení v obchodní firmě na různých pozicích, kde získala množství praktických zkušeností se začala věnovat osobnímu rozvoji. Po absolvování speciálních kurzů v této oblasti jí dosažené výsledky natolik ohromily, že se rozhodla i ona tyto kurzy dodávat. "HCA Brno je pro mě ideální místo, kde dokážu využít všechny moje dosavadní zkušenosti a know-how a pomoct podnikatelům dosáhnout požadovaných výsledků."

    Přihlášení na seminář

    Chcete si nechat poradit? Pošlete nám nezávaznou objednávku o co máte zájem a my se Vám obratem ozveme