Brno, ČR    +420 543 211 321    Marketing HCABrno

Jak vybrat a nastartovat správné zaměstnance?

Chcete umět vybrat produktivního člověka do své firmy? A poskládat si kvalitní tým?
Pak jsou určité pravidla, které je potřeba znát a dodržet.



Martin Kolenička

No dates scheduled yet

Základní informace

Praxe nám ukazuje, že dobré firmy stojí na šikovných a ochotných lidech, kteří převezmou odpovědnost, pustí se do produkce a je radost se dívat na jejich výsledky. Kdyby byli všichni zaměstnanci takoví, podnikaní by bylo velmi ziskové.

Na druhou stranu však můžete pozorovat pracovníky, které kdybyste dennodenně doslova netlačili do práce, nevytvořili by nic hodnotné. Zažili jste někdy pracovníka, např. fakturanta, kterému když dáte úkol, aby udělal fakturu, tak otočí oči v sloup a s povzdychem odfrkne: „Vždyť už jdu.“ Jak se člověk na vedoucí pozici může cítit, když tuto situaci zažívá pravidelně?

Je radost vést lidi, kteří odvádějí svoji práci ochotně a perfektně a je pobuřující, když někomu musíte jedenáctkrát vysvětlovat jednu a tu stejnou věc. Když máte problém s podřízeným, vždy se to týká dvou stran - podřízeného a nadřízeného.

Já jako lídr potřebuji trochu vědomostí a trochu schopností. V první řadě potřebuji vědět, co vlastně chci. To by neměl být problém. Potřebuji spolupracovníkům v týmu vytyčit směr. Ani v tomto by neměl být problém. To co můžete pozorovat je, že když nejsou nastavené následující kroky, tak lídr začíná používat sílu. Jak se cítíte, když někdo používá sílu při prosazování svých záměrů? Určitě to nemá rád nikdo, i když připouštím, že to je někdy důležité použít. Tento způsob však není rozumný. A to přinejmenším z uvedených důvodů:

Je to vysilující a člověk se večer může cítit unavený.
Po čase je podrážděný a nepříjemný i na ty, kteří si to nezaslouží.
Po delším čase přicházejí zdravotní problémy.
Vrací se mu to od jiných lidí.

Produkt semináře:

Účastník, který má velmi jasné know-how na to jak vybrat produktivního člověka do firmy, vytvořit inzerát a etablovat nového pracovníka na post.

Témata

  • Na co se zaměřit při výběru lidí?

  • Jak zjistit, jaký je člověk z hlediska produkce, zda má výsledky?

  • Jak se dívat do minulosti a pomocí správných otázek odhalit jeho "drive"?

  • Jak se dívat na osobnost toho člověka?

  • Jak odhalit motivaci člověka?

  • Jak člověk zapadne automaticky do kolektivu a bude vytvářet harmonii anebo bude rozlaďovat stávající tým?

  • Co je to motivace a jaký má vliv na prostředí ve kterém se pracovník nachází?

  • Motivace je jedním z klíčových parametrů, které je důležité vnímat už na začátku. Pokud máte člověka, který je ochotný a je motivovaný, je velká šance, že přinese nejenom výsledky ale i harmonii do vašeho týmu.

    Reference

    "Jsem nadšená! Líbilo se mi, že byl seminář zaměřen především na praxi. Je to pro mě velká pomoc při výběru nových zaměstnanců. Super, děkuji!"
    - Kateřina Veselá, Bikers Crown s.r.o.

    Doplňující informace

    Délka
    1/2 dne

    Trvání
    9:00 - 13:00 hod.

    Cena
    4 900,- Kč bez DPH

    Místo konání
    HCA Brno, Jižní náměstí 158/20a, Brno - Dolní Heršpice

    Martin Kolenička

    Martin Kolenička

    Je výkonný ředitel HCA Czechia, trenér, konzultant a poradce, kterého si firmy najímají, aby jim pomohl s jejich efektivitou v oblasti marketingu, obchodu a řízení. S aplikováním know-how pro významné České firmy však začal již v roce 1997, v rámci svého působení v Business Success. Samotnému přednášení, trénování a koučinku se věnuje od roku 2000.

    Přihlášení na seminář

    Chcete si nechat poradit? Pošlete nám nezávaznou objednávku o co máte zájem a my se Vám obratem ozveme